Komercijalna banka AD Budva je treću godinu zaredom dodijelila Godišnje nagrade „Rastemo zajedno“ najtalentovanijim učenicima i učenicama osnovnih škola u Crnoj Gori. Svečana dodjela nagrada je organizovana u hotelu „Podgorica“.

 

Od ukupno 163 kontaktirane osnovne škole u Crnoj Gori, selekciona komisija je odabrala osnovce koji su u proteklom periodu ostvarili sjajne rezultate na brojnim državnim i međunarodnim takmičenjima iz oblastima nauke, umjetnosti i sporta. Broj prijava je iz godinu sve veći, a ove godine za nagradu je apliciralo je čak 132 osnovaca. Kandidati/tkinje su dostavljali relevantne dokaze o njihovim postignućima u pomenutim oblastima, kao i preporuke trenera, predavača i mentora.

Komisija u sastavu: Vladimir Bulatović, Ivana Borović, Jelena Rađenović, Zoran Kalezić, Maja Imšir, Sandra Vujović, a kojom je predsjedavala Marija Perović, odlučila je da Godišnju nagradu „Rastemo zajedno" za 2015. godinu dodijeli sljedećim kandidatima:

 

      Zvezdana Gojković, OŠ “Oktoih“ (Podgorica)

      Iskra Zeković, OŠ “Njegoš” (Cetinje)

      Marko Žižić, OŠ “Maksim Gorki” (Podgorica)

      Nađa Janković, OŠ “Njegoš” (Kotor)

      Tea Nikčević, OŠ “Maksim Gorki” (Podgorica)

      Bojan Prelević, OŠ “Štampar Makarije”(Podgorica)

      Jovan Kljajić, OŠ “Milorad Musa Burzan”(Podgorica)

      Gala Dulović, OŠ “Risto Manojlović” (Kolašin)

      Arijan Kočan, OŠ “Anto Đedović” (Bar)

      Lana Asija Dabović, OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” (Budva)

 

Cilj Godišnje nagrade „Rastemo zajedno“ Komercijalne banke AD Budva će i u narednom periodu biti kontinuirano ohrabrivanje mlađih generacija na konstantno usavršavanje i postizanje zapaženih rezultata.

 

Program tokom svečanost dodjele nagrada vodio je poznati crnogorski glumački tandem Božo Zuberi Andrea Mugoša. Plakete i novčanu nagradu u iznosu od 500€ najuspješnijim osnovcima dodijelili su predstavnici Komercijalne banke AD Budva.