Na svečanosti povodom Dana Ekonomskog fakulteta, a na osnovu prethodno potpisanog Sporazuma o saradnji , Komercijalna Banka AD Budva nagradila je juče 26 najboljih studenata te ustanove.

 

Nagrade studentima uručio je Glavni izvršni direktor Komercijalne banke AD Budva, Mirko Marojević. Najboljih 26 studenata nagrađeno je vaučerom od 100€, a najboljih 6 sa završne godine nagrađeno je i višemjesečnom plaćenom praksom u Banci, u poslovnom sektoru koji sami odaberu.

 

Tom prilikom, gosp. Marojević se obratio gostima i studentima i odao priznanje ovoj najstarijoj visokoobrazovnoj instituciji u Crnoj Gori koja je juče obilježila 58. godišnjicu postojanja na uloženom trudu i napornom višegodišnjem radu na osavremenjavanju fakulteta i unaprijeđivanju uslova za studiranje.

 

“U godini u kojoj Komercijalna banka AD slavi četvrt vijeka poslovanja na crnogorskom tržištu i seli svoje sjedište u Podgoricu, potpisana je saradnja sa Ekonomskim fakultetom koja obuhvata širok spektar aktivnosti kojima zajednički želimo da unaprijedimo poslovni ambijent i ukažemo na značaj kontinuiranog razvoja obrazovanja i praktičnog usavršavanja. U namjeri da podržimo mlade studente na putu ka sticanju visokog obrazovanja, uručujemo im ove nagrade i poručujemo da nastave da rade na sebi i usavršavaju svoja teorijska i praktična znanja kako bi se što bolje pripremili za tržište rada.” – istakao je Marojević.

 

Novčanim nagradama nagrađeni su studenti osnovnih akademskih studija: Bošković Uroš, Perović Milena, Perović Tamara, Jovović Jelena, Raičević Milan, Jovanović Aleksandra, Vlahović Anđela, Tošković Ivana, Radanović Nikola, Vujičić Nikola, Veljković Jelena, Janketić Tamara, Pejović Bojan, Martinović Miloš, Đorić Suzana, Tomašević Jelena, Ražnatović Lela, Lukač Ilma, Paškalj Ana i Pejanović Marko. Novčanim nagradama nagrađeno je i šest studenata osnovnih primjenjenih studija: Perišić Mirjana, Šljukić Danilo, Bijelić Aleksandar, Bakica Helena, Ljuljanović Muamera i Babajić Erna.

 

Osim toga, studenti Vlahović Anđela, Tošković Ivana, Radanović Nikola, Vujičić Nikola, Veljković Jelena i Janketić Tamara su nagrađeni i višemjesečnom plaćenom praksom u Banci.

 

Ova saradnja je samo jedna u nizu aktivnosti iz domena društveno odgovornog poslovanja Komercijalne banke planiranih za jubilarnu 2018.godinu, u kojoj Banka slavi 25 godina postojanja na trištu Crne Gore.